Verkatehtaan pysäköintialue on nyt turvallisesti asiakkaiden käytössä

Esittelisitkö itsesi ja alueesi

Olen Jouko Astor, Verkatehdas Oy:n toimitusjohtaja. Verkatehdas Oy isännöi kulttuuri- ja kongressikeskus Verkatehtaan aluetta Hämeenlinnassa. Alueella on 14 eri rakennusta ja tontin pinta-ala on 3,8 hehtaaria. Verkatehdas sijaitsee Hämeenlinnan keskustassa lähellä rautatie- ja linja-autoasemaa.

Verkatehtaalla toimii 40 vakiotoimijan (omat toimitilat) lisäksi noin 300 eri tapahtumajärjestäjää. Tapahtumien kirjo on laaja: ne kattavat kaiken pienistä kokouksista aina isoihin kongresseihin, festivaaleihin ja messuihin. Vierailuita Verkatehtaalle tehdään vuosittain yli 600 000.

Syyt maksullisen pysäköinnin aloitukseen

Yhteistyö CityParkin/ParkkiPaten kanssa alkoi jo vuonna 2010. Haluan korostaa, ettei motiivina alun alkaenkaan ollut rahojen kerääminen asiakkailtamme. Meillä oli kaksi suurta ongelmaa, joihin tarvitsimme ratkaisun.

Ensimmäinen ongelma oli pysäköintialueen turvattomuus. Ennen yhteistyön aloitusta CityParkin kanssa parkkialueemme ei ollut villiksi muodostuneen pysäköinnin vuoksi enää turvallinen iltaisin. Autot olivat jatkuvasti pysäköityinä miten sattuu mm. pelastusteille ja nurmialueille. Halusimme pikaisen ratkaisun tähän ongelmaan senkin vuoksi, sillä 30% kävijämäärästämme on alle 18-vuotiaita.

Toinen ongelma oli se, etteivät alueemme parkkipaikat enää riittäneet omille asiakkaillemme. Alue täyttyi arkisin jo klo 7 aikaan aamulla työpaikkapysäköinneistä. Parkkialue oli mainio paikka työpaikkapysäköinnille, sillä se on lähellä sekä rautatieasemaa että keskikaupungin toimistoja. Nyt työpaikkapysäköinnit ovat loppuneet ja Verkatehtaan parkkialue on asiakkaidemme käytössä.

Pysäköintialueesta saaduilla maksutuloilla katamme piha-alueen kunnossapidon ja etenkin talvella tolkuttomien lumimäärien poiskuljetuksen.

Miksi valitsit CityParkin?

Tarvitsimme kumppanin, joka pystyy valvomaan aluettamme myös iltaisin ja viikonloppuisin. Etsimme ratkaisua yksityisestä pysäköinninvalvonnasta. CityParkki voitti kilpailutuksen ja olemme hyvin tyytyväisiä CityParkin toimintaan, joka on ratkaissut turvallisuus- ja asiakaspalvelutarpeemme hyvin.